Blog

http://www.yachtcharterwetterwille.nl/uploads/images/slider/zonnen.jpg http://www.yachtcharterwetterwille.nl/uploads/images/slider/2e-weekend-ymkje-020.jpg http://www.yachtcharterwetterwille.nl/uploads/images/slider/aldefeanen6_1.jpg http://www.yachtcharterwetterwille.nl/uploads/images/slider/picardie-027.jpg

Blog

25 april 2014

Kent u het Friese Merenprojekt?

Het Friese Merenproject is een investeringsprogramma van miljoenen euro's in de toeristische infrastructuur in de provincie Friesland. Het project wordt hoofdzakelijk gedragen door de EU, alsmede door de provincie Friesland. In meer dan 10 jaar zijn aquaducten gebouwd,  nieuwe waterwegen aangelegd, bestaande routes uitgebaggerd, talrijke bruggen verhoogd en nieuwe sluisen gebouwd. Ook aan de wal is flink geïnvesteerd. 

 

Bijvoorbeeld in fietspaden en sanitaire voorzieningen. Onlangs is één van de laatste grote bouwwerken in het kader van het Friese Merenproject - de nieuwe sluis van Stavoren - door Koning Willem-Alexander geopend. Bij de tweede sluis werd ook in hoge mate rekening gehouden met milieu-aspecten. Wie het bouwwerk bekijkt, zal veel natuur kunnen ontdekken. De nieuwe sluis maakt Friesland nog toegankelijker en verkort vooral in het hoogseizoen de wachttijden naar en van het IJsselmeer aanzienlijk.

 

[ Terug naar het blog overzicht ]

Reacties:

Kaartje Friesland

Yachtcharter Wetterwille
is gevestigd in Terherne
“Eiland in de Friese meren”

> Like ons op Facebook

Op de hoogte blijven van Yachtcharter Wetterwille