Ontdek Terherne

http://www.yachtcharterwetterwille.nl/uploads/images/slider/terherne-2010-(1).jpg http://www.yachtcharterwetterwille.nl/uploads/images/slider/terherne-2010-(8).jpg http://www.yachtcharterwetterwille.nl/uploads/images/slider/terherne-2010-(13).jpg http://www.yachtcharterwetterwille.nl/uploads/images/slider/terherne-2010-(14).jpg

Ontdek Terherne

Omringd door de Poelen en het Sneekermeer ligt het pittoreske eilanddorpje Terherne, slechts bereikbaar via één weg met twee bruggen, die het dorp met de buitenwereld verbinden: 

Eiland in de Friese Meren.

De enclave in het hartje van het Friese merengebied bestaat al bijna duizend jaar. Een zandrug, de Gravinneweg genoemd, was voor vissers en schippers een ideale woonplaats. Later kwamen daar de Komelkers bij, kleine keuterboeren die met pramen het gras en hooi van de eilandjes in de Terhernster en Terkaplester Poelen haalden. Rond 1960 werd er een nieuwe sluis aan de kant van het Sneekermeer aangelegd. Hierbij werd een deel van de zandrug weggegraven, waardoor het strand van Terherne ontstond.

De inwoners van Terherne ontvangen al heel lang gasten, watersporters, kampeerders en vakantiehuisjesgasten.

Het hele jaar worden er allerlei activiteiten georganiseerd:

 - Op 2e paasdag is traditioneel de Opening van het Watersportseizoen.
    Alle bedrijven openen hun deuren voor informatie, proefvaarten, cadeautjes, enz.
 - De Briorace, de beroemde zeilwedstrijd voor open zeilboten over 60 km is in begin mei.
 - Eind juli of begin augustus zijn er 2 wedstrijden van het SKS skûtsjesilen (de oudste skûtsjeszeilwedstrijden) op het Sneekermeer.
 - In september volgt het Merkesilen en Preamsilen, wedstrijden met zeilpramen. 
    U kunt het meebeleven met een boot van Yachtcharter Wetterwille.
 - Kinderboekendag wordt de 1e zondag in oktober gehouden.
 - In de herfstvakantie is de Proef-, Kunst- en Muziek route. Proeverij in alle restaurants, kunst overal in het dorp en dit alles
    omlijst met vele genres livemuziek.

Kameleondorp

Maar bij velen is Terherne vooral bekend als het Kameleondorp, naar de bekende Kameleonboeken van Hotze de Roos, met de beroemde Kameleon boerderij en avontureneiland.

Kaartje Friesland

Yachtcharter Wetterwille
is gevestigd in Terherne
“Eiland in de Friese meren”

> Like ons op Facebook

Op de hoogte blijven van Yachtcharter Wetterwille