Blog

Wachttijden afsluitdijk

Dat een hef- of klapbrug in Nederland niet werkt is zeer zeldzaam. Maar het gebeurt zo nu en dan, dat een brug niet opent of sluit. Ook slagbomen doen niet altijd wat de brugwachter wil. Het gaat dan om kortere of langere wachttijden. 

Water en land

Friesland is vanaf het water buitengewoon mooi. Bruisende steden, pittoreske dorpjes, prachtige landschappen, alles kan men beleven en ervaren. Maar ook links en rechts van het vaarwater zijn er tal van bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn

Klassieke schepen

Start- en eindpunt van uw vaartocht is Terherne. Het dorp telt ca. 850 inwoners. Watersport en toerisme zijn belangrijke economische pijlers. Sinds enkele jaren heeft Terherne ook een eigen haven voor klassieke en historische schepen.

Angst voor sluizen

Veel watersporters zijn bang voor sluizen. U hoeft echter geen angst te hebben, maar wel respect. In Friesland zelf zijn zeer weinig sluizen. Bijvoorbeeld, tussen het Friese Merengebied en het IJsselmeer. Bij een normale waterstand

Het einde is in zicht

Het Friese Merenproject nadert eind dit jaar zijn voltooing. In de afgelopen 15 jaar werd in het kader van dit duurzame project veel bereikt. Zo werden vele waterwegen uitgebreid en uitgebaggerd, bruggen werden verhoogd of zelfs nieuw gebouwd.

Er komt zeker een volgende Sail Amsterdam

Sail Amsterdam was wederom een groot succes. Het elke 5 jaar plaatsvindende evenement heeft circa 2 miljoen bezoekers getrokken. Al voordat deze grote gebeurtenis was begonnen postten veel kijkers zich langs het Noordzeekanaal om zich te vergapen aan die prachtige zeilboten

Controles op het P.M.Kanaal

In augustus 2015 vonden er op het Prinses Margriet Kanaal controles plaats van de watersport. Met 8 boten controleerden 16 ambtenaren gedurende 4 dagen 200 schippers. Er varen per jaar circa 19.000 binnenvaart schepen over het Prinses Margriet Kanaal.

Kent u Groningen en Overijssel al vanaf het water?

Als motorjacht huurder wilt u misschien ook wel eens over de provinciegrens van Friesland kijken. Dit is natuurlijk ook mogelijk, vaart u eens in de noordelijke richting en steek het Lauwersmeer over.

Wanneer worden bruggen en sluizen bediend ?

Talrijke watersporters hebben zich erover verbaasd, dat ze voor een brug lagen te wachten die niet open ging. Waarom? Het antwoord is heel eenvoudig, het bedieningspersoneel houdt pauze.

Scan de code
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw