Kom van boord en ga aan wal. Als het weer eens wat tegen zit valt een watersportvakantie nog niet meteen in het water. In het vaargebied van Friesland en Overijssel bevinden zich veel kleine en grote bezienswaardigheden en attrakties.

Sneek biedt meteen 2 musea die zowel voor volwassenen als voor kinderen interessant zijn.
Enerzijds is dat het in het centrum gelegen Scheepvaartsmuseum met een eigen gedeelte voor kinderen en jongeren. Anderzijds is ook het Nationale Modelspoormuseum bij het treinstation Sneek erg interessant.
Wie in Leeuwarden ligplaats kiest treft daar niet alleen het Fries Museum, maar ook een bezienswaardige binnenstad met de historische waaggebouwen en de scheve Oldehove, een nooit voltooide kerktoren.

Franeker heeft een mooi en volkomen uit hout geconstructureerd Planetarium. In Harlingen kan men de zeelucht opsnuifen, de oude pakhuizen bewonderen of met de veerboot naar Terschelling of Vlieland gaan. Als voor het inleveren van de boot bij Yachtcharter Wetterwille nog wat tijd over is, is het Kameleondorp in Terherne een leuke afsluiting van de vaarvakantie voor kinderen. Vraag Petra en Alexander naar nog meer interessante uitstapjes.