Friesland is mooi

Van noordoost tot zuidwest Friesland liggen grote en kleinere meren voor de boeg, die met elkaar verbonden zijn door kanalen, sloten en riviertjes. Het water heeft een oppervlak van totaal 11.000 ha.met een zelfde waterstand. Dus varen zonder sluizen!

Friesland is niet alleen een land van meren en uitgestrekte weidevlakten.
In Gaasterland strekt zich van het Mirnserklif tot aan Wijckel een groot bosgebied uit, met wandelpaden en doorkijkjes op wei en akkerland. De karakteristieke boerderijen, met hun zwartglimmende en terracottarode dakpannen, het bijna grafische Friese stamboek vee of het sierlijke zwarte Friese paard. Dit alles en de meest historische dorpjes en steden glijden aan uw schip voorbij. U ervaart er gezelligheid en rust, de natuur en de stilte en u ontdekt de mooiste plekjes met uw comfortabele boot van Yachtcharter Wetterwille.

Kinderen aan boord

Voor kinderen is er op een schip heel wat te beleven. Zwemmen, vissen en eendjes voeren, een waar feest voor kinderen! Het avontuur gaat verder op elke plaats waar u voor anker gaat, ook op die plekjes die eerder onbereikbaar bleken. Strandjes, picknickplekjes en verscholen bosjes zijn overal te vinden. Gezellige watersportcentra zoals b.v. Grou en Eernewoude vindt u door heel Friesland.

Historische stadjes en natuur

Aan historische stadjes en dorpen heeft Friesland geen gebrek. Neem eens een kijkje in Hindeloopen, een prachtig oud stadje, beroemd om het handbeschilderde houtwerk, Makkum met zijn bekende aardewerk of Workum met het Jopie Huisman museum.
Ga naar Franeker voor een bezoek aan het planetarium en Sneek en Leeuwarden voor een avondje uit. Natuurlijk doet u de vele terrasjes en restaurantjes aan, maar ontdek ook de rust van Friesland in natuurgebied “De Alde Feanen” met zijn vennen, petgaten en ongerepte flora en fauna of het Lauwersmeergebied, sinds 1969 afgesloten van de Waddenzee. Voor veel vogelsoorten is dit gebied een thuis geworden. Het Lauwersmeer is zeer visrijk, dus gooi uw hengeltje maar uit.

Evenementen

De bekendste evenementen op het Friese water zijn natuurlijk “It Skûtsjesilen” en de Sneekweek.  Het hele seizoen zijn er tal van evenementen op en om de Friese wateren.  Bij de VVV-kantoren in Friesland en N.W.- Overijssel kunnen ze u daar alles over vertellen.

Overnachten

Een vaarvakantie betekent geen zorgen over de overnachting. Overal vindt u jachthavens, waar u aan de passantensteigers kunt aanleggen. Maar bij een echte watersportvakantie is overnachten op uw luxe jacht in de vrije natuur het mooist.

Vanaf het Tjeukemeer naar Blokzijl, in de kop van Overijssel, ligt de vaarweg open naar de rest van Nederland. Natuurlijk bezoekt u Giethoorn, het “Venetië” van het noorden. Interessante plaatsen als Vollenhove en Zwartsluis zijn een bezoek meer dan waard. Via het Zwarte Meer en Keteldiep vaart u langs de monding van de IJssel naar de randmeren, het Drontermeer en het Veluwemeer. Hier kunt u het oude vissersstadje Elburg met zijn vele monumentale panden bezoeken. Voorbij Harderwijk ligt langs het Eemmeer Spakenburg. Deze voormalige Zuiderzee vissersplaats heeft nog een grote vloot met botters, die in het centrum liggen afgemeerd naast de oudste botterscheepswerf in Nederland.

Overal waar u aanlegt heeft u keus uit tal van musea, restaurants en bistro’s of u kunt gaan winkelen en passagieren in de havenstadjes en dorpjes.

Wij wensen u veel vaarplezier!

Scan de code
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw