Foto’s van reisverslag

“Een lekker zonnetje”

Op maandag 3 mei in de stromende regen naar Terherne toe, we hadden al zo iets van waar beginnen we aan, maar het is goed meegevallen. Bij Wetterwille de boot gevuld met onze spullen en uitleg gekregen over de boot. We hadden nu een grotere boot dan de vorige keer en dat is goed bevallen, veel ruimte en het varen ging prima, ook Aartje had de smaak van het varen goed te pakken.

Dinsdag ochtend viel het goed mee, er was een lekker zonnetje en we hebben koers gezet naar Stavoren.  Daar waaide de boot weg met aanmeren en moest ik hem achteraan springen. Dit grapje kostte mij een slipper, die viel in het water, maar de boot was gered. Gelukkig had ik een reserve setje bij me. De volgende dag naar Lemmer, een heel gezellige plaats met een mooi centrum waar veel te doen is. Hier zijn we ook een dagje blijven liggen en hebben hier heerlijk rond gewandeld.

Even wezen winkelen en lekker gegeten op een terrasje en ‘s avonds nog een afzakkertje in een of andere kroeg waar het heel gezellig was met Hollandse muziek en zo.
Vrijdag zijn we via het Tjeukemeer naar Joure gevaren. Het was slecht weer toen we onder de A6 door gingen het meer op, veel wind en regen, maar dat had ook een mooie kant. Gewoon een lekker muziekje aan, verstand op nul, kachel op levens gevaarlijk, boot volgas en dan banjeren tegen de golven in. Dit was prachtig, de golven spetterden tegen het raam aan.

Als laatste een bezoek gebracht aan Eernewoude, daar is het prachtig rondvaren in die wereld. Op zondag zoveel mogelijk binnendoor gevaren naar Terherne, dat is ook een mooie route met veel natuur, smalle sluisjes en mooie plaatsjes die je passeert.

Al met al weer een fijne vaarvakantie gehad!

Periode: 03 mei – 10 mei 2010
Route: Terherne, Stavoren, Lemmer, Joure, Eernewoude, Terherne.
Schip: Aquanaut 950 Mistral

Gijs en Aartje van Bloemendaal.

Scan de code
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw