Elfstedenroute Friesland - 253 km - 1 week of langer

Geschikt voor motorjachten tot 2,50m doorvaarthoogte. Niet geschikt voor beginners.

Tot voor kort was het niet mogelijk om het noordelijke deel van deze route af te leggen. Dit gedeelte is nu bevaarbaar gemaakt voor pleziervaartuigen en boten met een maximale diepte van 1,30 meter en een maximale hoogte van 2,50 meter. Op de schaatsen is het noordelijke deel van de route ‘de hel van het noorden’, maar bij mooi weer is het ‘de hemel op aarde’, want je hebt dan kilometers ver uitzicht over de eindeloze velden en weilanden en beleeft deze route onder een steeds veranderend wolkendek. De gezellige (terp)dorpjes nodigen uit om regelmatig de boot te verlaten en de omgeving rond de Elfstedenroute te verkennen. Vergeet niet uw fiets en wandelschoenen mee te nemen, aangezien de omgeving een verscheidenheid aan fiets- en wandelpaden biedt.

Leuk detail is dat je, net als de schaatsers, ook varend in alle elf steden een stempel kunt halen. De stempelkaart is voor een geringe vergoeding verkrijgbaar bij de VVV. Bij de VVV en/of de restaurants in de buurt kunnen de stempels gehaald worden. Met de volle kaart kun je de Oarkonde bij de VVV in Leeuwarden ophalen.

Terherne, Sneek, IJlst, Heeg, Woudsend, Sloten, Balk, Woudsend, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Witmarsum, Harlingen, Franeker, Berlikum, Oude Leije, Bartlehiem, Burdaard, Dokkum, Burdaard, Bartlehiem, Aldtsjerk, Leeuwarden, Sneek, Terherne

 

Download: Kaart Elfstedenroute
Bekijk: Kaart Elstedenroute in Google Maps

linde1
oorkonde-elfstedenroute
Scan de code
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw