Foto’s van reisverslag

“Een mooie tocht”

We hebben al wat jaren vaarervaring, maar dit was de eerste kennismaking met Wetterwille en die is ons goed bevallen! De Antares is een comfortabel en goed te besturen schip. Te groot voor twee personen, maar het kostte geen moeite om twee bemanningsleden onder onze kinderen te werven. Dankzij de Cabrioletkap was het varen zelfs bij een regenbui leuk.

Omdat we onze schoondochter op moesten halen in Leeuwarden werd Grou de eerste tussenstop. De volgende dag via het Prinses Margrietkanaal naar Leeuwarden waar het in de Prinsentuin goed aanmeren is. Na winkelen, familiebezoek en het ophalen van onze gast bij het NS-station gingen we lekker eten bij Humphrey’s (Nieuwe Stad 91).

De volgende dag kozen we Joure als eindbestemming waar we ruime aanlegplaatsen aantroffen. Weer even winkelen en natuurlijk op bezoek bij Douwe Egberts. De Italiaan in de buurt van het haventje kunnen we ook aanbevelen. Donderdag wilden we in verband met de koopavond in Sneek eindigen en we kozen voor de route via Sloten, Woudsend, Heeg en IJlst er naartoe te varen.
Dat was een mooie tocht. Voor we het wisten was de midweekvakantie om, maar we kijken er vol plezier op terug.

Periode: maandag 2 tot vrijdag 6 juli 2007 (midweek)
Route: Grou, Leeuwarden, Joure, Sneek
Schip: Aquanaut 1000AK Antares

Heleen & Bram Post, Pijnacker