Foto’s van reisverslag

“Een pilsje gedronken”

Eerst 2 uur vaarinstructie gehad dat was erg leerzaam en heb daar later ook veel plezier van gehad vooral als je ergens moet keren waar je weinig ruimte hebt. We gingen s’ avonds pas om 6 uur varen dus hebben we de eerste keer in Terherne overnacht. Toevallig in de nieuwe haven van Wetterwille, even een pilsje gedronken met Alexander, de eigenaar van Wetterwille.

De volgende dag zijn we via Akkrum naar Grouw gevaren, leuke plaats om even aan te doen. Daarna zijn we via Warten naar Leeuwarden gevaren, daar hebben we in de Prinsentuin aangemeerd, een ideale plek met het centrum op 5 minuten lopen. Daar zijn we een dagje blijven liggen, eerst boodschappen doen en dan lekker een dagje de stad in. De volgende dag zijn we weer via Warten naar Eernewoude gevaren, een prachtige route waar je ook zo maar een boot vol schapen tegen komt en zo. In Eernewoude vielen we helemaal met onze neus in de boter want daar was de volgende dag een soort feestdag met, kraampjes, muziek, en oude sleepboten. Ik heb echt de hele ochtend zitten genieten van die oude knoesten die langs kwamen stampen met 1 klap 6 meter vooruit.

Op zondag nog even heerlijk rond gevaren bij Eernewoude en omstreken. Dit is echt een prachtig natuurgebied. Toen zijn we weer terug gevaren naar Terherne. Omdat we veel te vroeg waren hebben we nog even een rondje over het Sneekermeer gevaren en zijn we wezen picknicken op een eilandje.   Al met al een fantastische vakantie gehad met super mooi weer. Het varen is dankzij de instructie prima verlopen, zelfs Aartje heeft nog een stuk gevaren over het Sneekermeer.
Dit doen we zeker nog een keer.

Periode: maandag 5 mei – maandag 12 mei 2008
Route: Sneek – Terherne – Grouw – Leeuwarden – Eernewoude – Sneek
Schip: Kent 27 Alsace

Groeten, Gijs en Aartje van Bloemendaal