Foto’s van reisverslag

“Elfstedenroute”

Elfstedentocht gevaren met de Nord.
Vrijdag 16 mei 2014 aangekomen om de elfstedentocht te gaan varen met de Nord . Als we de bimini naar beneden doen is hij ongeveer 2,40m hoog dus uitstekend geschikt voor de Elfstedentocht .

Om 15.00 uur vertrokken vanuit Terherne via Sneek en IJlst naar Sloten en terug naar Woudsend, waar we in de Jachthaven zijn blijven overnachten . Die avond nog wat rondgelopen en wat gedronken in een plaatselijke horecazaak .

Zaterdag 17 mei om 9.30 vertrokken via het Heegermeer en de Fluessen naar Stavoren en nog even door naar Hindeloopen om ook hier weer te overnachten . Zowel Stavoren als Hindeloopen zijn zeker een bezoek waard .

Zondag 18 mei vertrokken vanuit Hindeloopen via Workum naar Bolsward waar we in het wild hebben aangelegd en geslapen . In Bolsward nog even boodschappen gedaan .

Maandag 19 mei vroeg vertrokken om een hele mooie etappe te hebben beleefd via Witmarsum en Harlingen naar Franeker . In Witmarsum werd het een beetje spannend omdat we daar nog 1 centimeter overhadden aan de bovenkant van de boot en het er erg smal was maar wel heel mooi . In Franeker aangelegd en in de jachthaven nog genoten van een BBQ .

Dinsdag 20 mei vanuit Franeker via de sluisjes en de nieuwe verbrede en uitgediepte route richting Bartlehiem linksaf naar Dokkum . Het stuk dat verbreed is begint al aardig te begroeien en volgend jaar zal het zeker helemaal in het landschap passen . In Dokkum de stad ingevaren en daar aangelegd tegenover een terras en aan het water genoten van een heerlijk diner bij een restaurant .

Woensdag 21 mei in Dokkum om 9.00 uur vertrokken om even hetzelfde stuk terug te varen naar Bartlehiem en daar linksaf naar Oudkerk, waar we een zelfbedieningsbrug moesten bedienen om verder te kunnen gaan richting Leeuwarden . Onderweg bij de Kanterlandsbrug nog even wat foto’s maken van de Elfstedentochtrijders die daar op te tegels aan de brug te zien zijn . Na zo’n half uur doorgevaren naar Leeuwarden via de Bonkefeart naar het centrum . Hier aangelegd lagen we precies waar die zelfde avond een opera werd gespeel, die trok door de stad terwijl de bezoekers op een ponton de voorstelling konden bekijken terwijl ze verder voeren naar het Theater waar de finale was, dus precies waar wij lagen .

Donderdag 22 mei weer vroeg vertrokken en rond Leeuwarden naar beneden richting Sneek waar we onze route van de Elfstedentocht waren begonnen . Nog even op het Sneekermeer aangelegd bij het Starteiland en wat gedronken in het restaurant .

Aangekomen in Terherne, de haven van Wetterwille weer ingevaren en ons nog even wat opgefrist .

Na ‘s avonds nog in Terherne te hebben gegeten zijn we nog blijven slapen .

Al met al een geweldige week waar we geluk hebben gehad omdat na twee weken van regen wij alleen twee nachten wat regen hebben gehad en de hele week buiten hebben kunnen sturen en genieten van de route die is aan te prijzen .

Dit was de vierde keer dat we bij Wetterwille hebben gehuurd en tot nu toe hebben we ons nog nooit verveeld dus komen we zeker weer terug .

Familie Heeren en familie Evers

Scan de code
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw