Foto’s van reisverslag

“Fryslân Boppe”

Fryslân Boppe: Wat een geweldige vakantie hebben wij gehad! Al vaker huurden wij boten bij Wetterwille en deze meivakantie hebben wij met veel plezier gevaren met de Catfish 1. Onze kinderen stuiterden van enthousiasme bij aankomst in Terherne. Benieuwd hoe de boot eruit zou zien. Nog enthousiaster kwamen zij weer aan dek, nadat ze de boot van buiten en van binnen geinspecteerd hadden.

De boot biedt veel ruimte. 2 ruime slaapkamers, 2 aparte toiletten en 2 badkamers. Samen met de eethoek bij de keuken, de woonkamer en een zitgelegenheid aan de achterzijde van het dek is het gevoel van ruimte overweldigend. Hier mochten wij de komende dagen van genieten!

We besloten die nacht te gaan slapen in Leeuwarden. Daar was het groot feest want Cambuur (met het klemtoon op Cam, hoorden we van insiders) was net kampioen geworden. De boot legden we aan in het stadpark van Leeuwarden. Midden in de stad en toch in een oase van rust. Mooier kon niet. De volgende ochtend lekker douchen aan boord, ideaal om geen gebruik te hoeven maken van de openbare wasgelegenheden. Alhoewel dat voorgaande jaren ook altijd prima is geweest.

Fris op pad naar Dokkum. Dokkum is een rustig plaatsje, mooie kleine pandjes en overal bloeiende tulpen. Samen met de molens die de plaats markeren is het een echt Nederlands tafereeltje. Er bleek bij aankomst nog 1 mooi plekje aan de wal te zijn van ongeveer 15,5 meter. Met de boeg- en hekschroef ‘parkeer’ je de boot als het ware gewoon zijwaarts in. Heel beheerst.
Eenmaal aangelegd sprongen de kinderen over boord in het water. Wel een beetje spartaans, maar met heel veel plezier!

De 3e dag besloten we koers te zetten naar Langweer. De boot is groot, maar is goed bestuurbaar. Het overzicht over het water vanaf het roer is goed en de zithoek er achter, maakt dat je de kapitein goed gezelschap kunt houden en zelf ook geniet.
De reis naar Langweer was heerlijk rustgevend, de natuur op zijn mooist in het voorjaar.
Alles is prachtig groen, de mensen zijn allemaal blij dat het eindelijk mooi weer was. Alles en iedereen straalt.

De laatste nacht verbleven we in Joure. Voor de reis daarnaartoe zijn we over de Friese meren gevaren.
Ook daar houdt de Catfish 1 zich goed. Met de meetaparatuur aan boord is goed bij te houden hoe hard je vaart (je wilt natuurlijk ook rekening houden met anderen) en hoe diep het water is (zodat je niet vastloopt). Deze dag was het minder goed weer.
De kinderen vermaakte zich prima aan de keukentafel met een kaartspel en mijn man en ik bestuurden samen de boot.

De volgende ochtend hebben we helaas de boot weer ingeleverd. We hadden er zo een paar dagen aan vast willen plakken.
We vinden dit een ideale boot voor een gezinsvakantie.
Of het nu een weekend is, of een midweek (zoals wij) of een week, het biedt zoveel comfort dat het zich kan meten met de meest luxe vakantiehuisjes. Alleen dan is de Catfish verplaatsbaar over het water!

Sjoerd, Cathelijn, Bregje en Lieke Schoenmakers

Periode: 06 mei – 10 mei 2013
Route: Terherne  Leeuwarden  Dokkum  Langweer  Joure  Terherne.
Schip: Catfish 1

Scan de code
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw