Foto’s van reisverslag

“Heerlijk in de zon”

’s Middags vertrokken naar het Jentjemeer, waar we lekker aan een stijger in de zon hebben gezeten. We hadden onze eigen motorbootje mee, dus even lekker met de kinderen rondvaren over de poelen heen. De volgende dag wat bootschappen in Joure gedaan, waar ook goede douches aanwezig zijn. Het is weer een prachtige dag met veel zon.

Via het Prinses Margrietkanaal, Follegasloot, het Tjeukemeer overgegaan. Vanaf Echtenerbrug gingen de bruggen tijdens het middaguur gewoon open, ook de schutsluis en konden we mooi in 1x doorvaren naar Ossenzijl. Daar is het voor de kinderen ook erg leuk, schommels, grasveld om te voetballen en goede douches en stroomvoorzieningen. De volgende dag via Steenwijk, waar een kennis aan boord is gestapt naar de Walengracht, heerlijk in de zon vertoeft. Op zaterdag zijn we in Giethoorn geweest, jachthaven De Zuiderkluft, een erg mooie plek om te liggen.

Zondag de kennis weer afgezet in Steenwijk. Mooie haven met goede douche, stroom en wasvoorzieningen. Maandagochtend bootschappen gedaan en op tijd vertrokken richting Friesland, doordat de bruggen open bleven tot/met het Tjeukemeer, waren we in 5 uur terug op het Jentjemeer en konden we daar wat vissen en in het kleine bootje rondvaren. Dinsdag was het een regenachtige dag en besloten we naar Langweer te gaan, daar in het dorp gekeken en wat spelletjes aan boord gedaan. Woensdag zijn we naar Sneek geweest en lekker door de stad gelopen, ‘s avonds buiten gezeten onder de kap naar alle bedrijvigheid in de stad gekeken .De volgende dag naar Joure gegaan, de derde donderdag in september is daar een paardenmarkt, trektoren, markt in de winkelstraat en kermis. Genoeg te doen dus. Vrijdag hebben we de boot weer ingeleverd.
Het was een fantastische vakantie; 1,5 week mooi weer op 1 dag na en daarna lekker uitgerust weer naar huis. Alexander en iedereen van Wetterwille bedankt voor alles! We hopen tot volgend jaar!

Periode: maandag 15 t/m vrijdag 25 sept. 2008
Route: Terherne- Jentjemeer- Joure- Langstaaterpoelen- Ossenzijl- Giethoorn- Steenwijk- Walengracht- Steenwijk- Jentjemeer- Langweer- Joure en Terherne
Schip: Gruno 1180 AK Bertina

Jan, Jetske, Rick en Stefan Buitjes, Schiermonnikoog