Foto’s van reisverslag

“Lekker op het dek wat drinken”

Reisverslag van onze eerste (maar vast niet de laatste) vaarvakantie:
Op donderdagochtend 21 mei om half 10 hadden we afgesproken bij Jacht verhuur Wetterwille in Terherne. Natuurlijk waren we erg benieuwd, naar het schip, dat we hadden gehuurd, waarvan we alleen foto’s en informatie op de website van Wetterwille hadden bekeken. Bij het boeken ging onze voorkeur uit naar één van de twee Kent’s, die Wetterwille te huur aanbiedt en na telefonisch overleg met een dame, die ons alles keurig uitlegde, besloten we te gaan voor de hybride uitvoering, dus de Kent 27 Alcase. Daar gaat het in de toekomst toch naar toe, dachten we.

Ook in werkelijkheid bleek het schip aan al onze verwachtingen te voldoen. Keurig netjes, schoon, ruim genoeg voor twee personen en voorzien van alle comfort (koelkast, elektrische kookplaat, tv, radio en wc).Later zou blijken, dat ook de Hybride een goede keus was. Het varen door natuurgebieden zonder motorgeluid is een fantastische ervaring. Ook de stroomvoorziening aan boord (constant 220 volt) was een luxe waarop we niet gerekend hadden.

Nadat we hadden ingeruimd kregen we de nodige uitleg en volgde de instructieles, die we erbij hadden geboekt. Van die instructieles hebben we veel opgestoken en je kon merken, dat de instructeur over veel praktijkervaring beschikte. Ook heeft hij een route voor ons op papier gezet, die volgens hem voor beginners zoals wij geschikt en erg mooi zou zijn. Ook dit bleek achteraf een waardevolle bijdrage aan het fantastisch mooie lange weekend. Iets na de middag ging het écht beginnen. We gingen naar Earnewald, waar we in de jachthaven hebben overnacht. Het doel van de vrijdag was Dokkum, waar we een mooi plekje midden in het stadje vonden om te overnachten.’s Avonds was het in Dokkum gezellig vertoeven en er bleek een goede pizzeria te zijn, waar we dankbaar gebruik van maakten. Zaterdagochtend ging het richting Leeuwarden. Onderweg legden we nog ergens aan om boodschappen te doen en koffie te drinken. In Leeuwarden aangekomen besloten we toch nog wat verder te varen. Uiteindelijk kwamen we uit in Warstiens, een fantastisch leuk plaatsje, waar we tot de volgende ochtend zijn gebleven. Zondag… de laatste dag alweer. Dus weer via het natuurgebied de  Alde Feanen richting Terherne, waar we ons nog even op het Sneekermeer begaven en uiteindelijk aan het eind van de middag weer bij Wetterwille aanlegden.

Aangezien het schip de volgende ochtend pas afgeleverd hoefde te worden, helaas wel op tijd in verband met het werk dat maandag na de middag alweer op ons wachtte, en het mooie weer dat uitnodigde om nog lekker op het dek wat te drinken, verbleven we ook de laatste avond nog op het gezellige schip. Als afsluiting van deze mooie dagen, gingen we in Terherne nog heerlijk uit eten in een restaurant dat de eigenaar van Wetterwille ons had aanbevolen.

En ook dit bleek een schot in de roos. Dit was onze eerste vaarvakantie, waar we ons erg op hadden verheugd en waarvan we wel hadden verwacht dat het goed zou bevallen, maar… de werkelijkheid overtrof al onze verwachtingen, daarom zullen er hierna hopelijk nog veel vaarvakanties volgen!!

Periode: donderdag 21 mei tot en met maandag 25 mei 2009 (Hemelvaartweekend)
Route: Terherne – Earnewald – Dokkum – Leeuwarden – Warstiens -Alde Feanen – Terherne
Schip: Kent 27 Hybride “Alsace”

Jacob en Ans van der Laan
Haaksbergen

Scan de code
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw