Foto’s van reisverslag

“Vaarvakantie in Friesland”

Na een zeer geslaagd vaarweekend in het najaar 2007 zijn we dit keer een hele week gegaan. Een route met daarin een combinatie van het natuurschoon van de Wieden en de Weerribben en de karakteristieke (voormalige) Zuiderzeehavenstadjes leek ons perfect. En dat was het! We hebben door prachtige gebieden gewandeld en gefietst, maar bovenal natuurlijk gevaren.

De boot was zeer geschikt om met meerdere volwassenen op te vertoeven en we hebben dan ook de nodige bezoekers aan boord gehad. Het vereiste wat logistieke planning, maar dankzij een voorbedachte (basis)route was het prima te doen en erg gezellig. Mensen raken terecht enthousiast als je vertelt over een vaarvakantie in Friesland! Het varen zelf, lees: vooral het aan- en afmeren, ging alweer een stukje soepeler dan het jaar ervoor. Euf, nogmaals bedankt voor de leerzame schipperstraining!

Wij hopen ook volgend jaar weer te gaan varen, want tijdelijk “leven op het water” blijft een bijzondere en zeer prettige vakantie-ervaring. We zullen dan wel een kleine medepassagier aan boord hebben, want op onze één na laatste dag op de boot hebben we ontdekt dat er uitbreiding op komst is!

Periode: maandag 16 juni – maandag 23 juni 2008
Route: Terherne – Echtenerbrug – Ossenzijl – Giethoorn – Genemuiden – Blokzijl – Echtenerbrug – Terherne
Schip: Gruno 1180 AK Bertina

Fam. Bos, Rijsenhout