Foto’s van reisverslag

“Vrije en mooie ervaringen”

Na twee jaar terug het schip te hebben verlaten, hebben we het aanbod van Wetterwille weer bekeken waar we in 2007 zeer tevreden waren. Dankzij die ervaring hoeven we niet langer een vaarcursus te volgen. Wij zijn op weg naar vrije en mooie ervaringen. We hadden een rondleiding langs de molens in Friesland gepland. De eerste molen die we bezochten was in het dorp Scharsterbrug, waar we gingen wandelen in het pittoreske dorp Langweer naar een andere molen. In de namiddag voeren we naar de stad van Lemmer. Hier op de rand van het meer Grutte Brekken, waar ik een zondag siësta hield, hebben we het diner op de grill bereid.

Op maandag gingen we op pad naar het dorp Sloten, waar we genoten van prachtige ervaringen rond de molen en rustig door het dorp hebben gewandeld. Dezelfde middag waren we in het dorp Woudsend. Dinsdag bezochten we de stad Stavoren, waar we aanmeerden bij de jachthaven aan de rand van de stad en Stavoren bezochten ter voet, met inbegrip van het kanaal naar het IJsselmeer. We brachten de avond door aan de rand van het meer De Geau.

Op woensdagochtend gingen we naar de stad Workum, waar we een bezoek brachten aan de kerk, Museum of Art en bijbehorende winkels en ‘s middags voeren we naar de stad van Makkum. Daar kwamen we in de middag en daar bezochten we de lokale pub. 

Op donderdagochtend waren we nog steeds in Makkum en gingen naar de stad met de markt en voor de lunch gingen we op de droevige reis terug naar Terherne. We hebben een bezoek aan de molen in IJlst gebracht, we voeren door de stad Sneek en in de avond lagen we in Terherne, waar we de nacht doorgebracht hebben. Vrijdagmorgen overhandigden we het schip en moesten we op de reis terug naar Bohemen. Het was weer geweldig en we willen graag terugkomen.

Periode: 10 juli 2009 – 17 juli 2009
Route: Terherne–Scharsterbrug–Lemmer–Sloten–Woudsend–Stavoren–Workum–Makkum–IJlst–Terherne
Schip: Aquanaut 1000 AK Antares

Familie Damnitzova en Cervinkova uit Varnsdorf – Tsjechië

Scan de code
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw